U narednom periodu o nastavku školske godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 16:08

U narednom periodu o nastavku školske godine

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da će u narednom periodu razmatrati o nastavku školske godine za osnovce i srednjoškolce, kao i za nastavu na fakultetima.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji u Palati Srbija rekao da je da su na Kriznom štabu do sada donete odluke vezane za rad predškolskih ustanova i nižih razreda, odnosno produženog boravka dece od prvog do četvrtog razreda.

"Još nikakva odluka nije doneta vezana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za nastavak školske godine za osnovce i srednjoškolce, a samim tim i za nastavu na fakultetima", rekao je Gojković.

Kako je najavio, to će se u narednom periodu analizirati i u zavisnosti od epidemiološke situacije procenjivati.

On je to rekao odgovarajući na konstataciju novinara da je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio da će se studenti već od sledeće nedelje vraćati u studentske domove i pitanje da li se razgovaralo o tome kako će taj povratak izgledati u studentskom centru u Nišu, gde su sada smeštena 164 zaražena.

S tim u vezi, naveo je da će jedan od uslova za boravak studenata u studentskim domovima svakako biti da se studentski domovi isprazne od pacijenata koji se trenutno tu nalaze i da se po svim higijenskim merilima i epidemiološkim protivmerama taj prostor osposobi za boravak studenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.