Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na jednu džamiju u Pakistanu najmanje 20 ranjenih

Najmanje 20 ljudi je povređeno u današnjoj eksploziji bombe u jednoj džamiji u severozapadnom Pakistanu. Jedan lokalni zvaničnik rekao je da je na meti napada bila jedna sunitska džamija i to u vreme molitve petkom, koja je najposećenija nedeljna molitva. Eksplozija se desila u području nedaleko od pakistanskih plemenskih regiona, u kojima su aktivni islamski ekstremisti. Poslednjih meseci u Pakistanu su napadnute brojne džamije i sufijski islamski hramovi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krvoproliće u džamiji

Izvor: RTS, 05.Nov.2010

U napadu bombaša samoubice na džamiju u severozapadnom delu Pakistana poginulo najmanje 71 osoba, a ranjeno više od sto. Meta napada, najverovatnije, antitalibanski aktivista, koji se nalazio u džamiji. Na drugu džamiju bačena bomba, pet mrtvih...Najmanje 71 osoba je poginula, a više od sto je ranjeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.