U masovnim grobnicama u Meksiku otkrivena nova tela žrtva

Izvor: Blic, 27.Nov.2013, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U masovnim grobnicama u Meksiku otkrivena nova tela žrtva

U masovnim grobnicama otkrivena su nova tela žrtava na zapadu Meksika, tako da je njihov broj sa 42 porastao na 48, a mnoga od njih imaju tragove mučenja, saopštio je u utorak federalni zvaničnik.

U tom delu Meksika oko poznatog jezera Čapala koji posećuju brojni turisti, otkrivene su ranije ovog meseca brojne masovne grobnice posle saslušanja preko 20 policajaca koji su priznali da su radili za narko kartele i policiju obavestili o svojim saznanjima.

Mnoga pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tela su bila vezana ili sa zapušenim ustima, od kojih neka sa očiglednim znacima mučenja.

U ranijim izveštajima su se pominjala 42 tela i još šest su naknadno pronađena u La Barki, gradu u nepristupačnoj oblasti oko jezera Čapala.

Identiteti žrtva nije utvđen niti motiv ubistva u oblasti u blizini granice između meksičkih država Halisko i Mičoakan, regiona koji je poprište krvavog rata između narkokartela Templara i Nove generacije kartela.

Otkriće masovnih grobnica usledilo je posle hapšenje 22 policajaca i još tri muškarca osumnjičenih za nestanak dva federalna agenta, prenela je agencija AP.

Federalne agente su do masovnih grobnica doveli lokalni policajci koji su priznali "otkucavanje" dva federalna agenta koji se vode kao nestali i još nekolicne drugih moćnom narkokartelu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.