U istom danu dva puta uhvaćen u krijumčarenju cigareta

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U istom danu dva puta uhvaćen u krijumčarenju cigareta

U saradnji sa graničnom policijom, carinici na graničnom prelazu Gostun sprečili su juče i danas jednu osobu da prokrijumčari cigarete iz Crne Gore u Srbiju.

Akcizna roba je otkrivena juče u taksiju "folksvagen vento", prijepoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Prijepolja, saopštila je danas Uprava carina.

Na pitanje carinskog službenika taksista je odgovorio da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu, ali su carinici zapazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se u prostoru izmedju prednjeg i zadnjeg sedišta nalaze dve velike kartonske kutije.

Kao vlasnik cigareta prijavio se putnik taksija, 29-godišnji srpski državljanin iz Prilepolja, koji je bio zamoljen da ih otvori i pokaže njihov sadržaj.

Tom prilikom je ustanovljeno da se u njima nalazi 1.000 paklica odnosno 20.000 cigareta marke "monte" sa crnogorskim akciznim markicama, zbog čega je protiv njega i pokrenut prekršajni postupak.

Isti mladić je jutros, ponovo pokušao da sprovede svoj plan samo sa manjom količinom cigareta. Ovog puta se na prelazu pojavio u drugom taksiju, takodje prijepoljskih registarskih oznaka, kada je otkriveno da pokušava da prenese 200 paklica odnosno 4.000 cigareta robne "monte".

Taksista koji je upravljao vozilom, srpski državljanin iz Brodareva, je tvrdio da nema ništa da prijavi za carinjenje, ali je detaljnim pregledom otkriveno da se u torbi koja je stajala ispred putnika u taksiju nalazi 100 paklica cigareta "monte" sa crnogorskim akciznim markicama.

Potom je ličnim pretresom ustanovljeno da on ispod jakne i oko pojasa nosi još 100 paklica tih cigareta, a kako je isto delo ponovio, ovoga puta će granična policija protiv njega podneti krivičnu prijavu, piše u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sprečeno krijumčarenje opasnog otrova

Izvor: Blic, 21.Mar.2014, 15:36

Na području opštine Zvornik sprečeno je krijumčarenje 65 litara herbicida "furadan" koji spada u prvu grupu otrova, saopšteno je iz Granične policije BiH...Krijumčare su juče u graničnom pojasu Pilica otkrili pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Istok, Višegrad, prilikom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.