U hladnjači na nemačkoj granici pronađen 31 migrant, sve muškarci stari između 18 i 47 godina

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 21:45

U hladnjači na nemačkoj granici pronađen 31 migrant, sve muškarci stari između 18 i 47 godina

Berlin -- Nemački policajci i carinici pronašli su 31 migranta, sakrivenog u kamionu hladnjači, u blizini češke granice, saopštila je danas policija.

Kako navodi AP, petorica migranata povređena su tokom puta.

U saopštenju nemačke savezne policije navodi se da je kamion proveren u utorak uveče na putu između granice i grada Drezdena.

Vozač kamiona, 57-godišnji Turčin, zadržan je u pritvoru zbog sumnje da je svesno krijumčario u Nemačku ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji nisu imali dozvolu za ulazak u zemlju.

Svi migranti su muškarci, stari između 18 i 47 godina.

Prema navodima nemačkih vlasti, 24 migranta su državljani Turske, po trojica su iz Sirije i Irana, a jedan je irački državljanin.

Policija je navela da su muškarci morali da leže na kutijama s dinjama na veoma niskoj temperaturi tokom puta, a između njih i krova kamiona bilo je manje od metar razmaka.

Za sada nisu objavljeni detalji o povredama migranata, a policija istražuje koliko su oni dugo bili u kamionu i kada su se ukrcali.

Više desetina migranata preminulo je u proteklih nekoliko godina dok su pokušavali da, skriveni u kamionima, uđu u EU.

U Austriji je u kamionu 2015. godine 71 migrant preminuo, a 2019. godine su pronađena tela 39 migranata iz Vijetnama u kamionu hladnjači u Velikoj Britaniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka, u kamionu hladnjači pronađen 31 migrant

Izvor: RTS, 15.Jul.2020

Nemački policajci i carinici pronašli su 31 migranta, sakrivenog u kamionu hladnjači, u blizini češke granice, saopštila je policija. . Kako navodi AP, petorica migranata povređena su tokom puta..U saopštenju nemačke savezne policije navodi se da je kamion proveren...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.