U eksploziji u Pakistanu 43 žrtve

Izvor: RTS, 28.Okt.2009, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Pakistanu 43 žrtve

U eksploziji automobila bombe na prometnoj pijaci u pakistanskom gradu Pešavaru poginulo oko 100, a ranjeno oko 300 osoba. Do napada došlo nekoliko sati po dolasku državne sekretarke SAD Hilari Klinton u Pakistan.

Oko 100 osoba, većinom žena i dece, poginulo je, dok je više od 300 ranjeno u napadu na pijaci u Pešavaru, na severozapadu Pakistana.

Napad su izvršili islamski ekstremisti automobilom-bombom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je bio parkiran nedaleko od pijace na kojoj se uglavnom prodaju proizvodi namenjeni ženama, koje su i glavni kupci, saopštili su vladini zvaničnici, javio je Rojters.

Mnoge okolne kuće su oštećene, kao i jedna džamija, a jedna zgrada je u plamenu.

Britanska agencija ukazuje da je do napada došlo nekoliko sati po dolasku u Pakistan američke državne sekretarke Hilari Klinton, koja treba da razgovara o novom početku odnosa dve zemlje saveznika u borbi protiv islamskog ekstremizma.

U Pakistanu je nasilje u usponu. Snage bezbednosti te zemlje počele su 17. oktobra ofanzivu protiv ekstremista, nakon serije nedavnih napada na UN, štabove vojske i na policiju, u kojima je ubijeno više od 150 ljudi.

Vojni izvori tvrde da ofanziva napreduje, uz potiskivanje ekstremista prema krševitim planinama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.