U eksploziji posle bombardovanja u Jemenu 28 mrtvih, troje novinara

Izvor: Blic, 20.Apr.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji posle bombardovanja u Jemenu 28 mrtvih, troje novinara

U eksplozijama koje su danas izbile u Sani posle vazdušnih napada međunarodne koalicije na taj grad, poginulo je 28 ljudi, naveli su danas jemenski lekari.

To su najsnažnije eksplozije koje su potresle Sanu od kako su prošlog meseca počeli vazdušni udari međunarodne koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, protiv šiitskih pobunjenika Hutija.

Gradom je odjekivala i snažna protivvazdušna paljba. Tresli su se prozori i stanovnici su bežali u skloništa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Na meti je bilo skrovište oružja u planinskim predgrađima Sane, koje je tokom tronedeljne vazdušne kampanje gađano nekoliko puta.

Saudijska Arabija i njeni saveznici počeli su 26. marta vazdušne udare na položaje Hutija u Jemenu, koji su u septembru osvojili Sanu i velike delove zemlje, uz pomoć bezbednosnih snaga lojalnih bivšem predsedniku Aliju Abdulahu Salehu.

Zapadne zemlje i sunitske arapske zemlje navode da Huti dobijaju naoružanje od Irana, što i Teheran i pobunjenici poriču, mada je Iran obezbeđivao političku i humanitarnu pomoć toj grupi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Jemenu 28 mrtvih u eksplozijama

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2015

SANA - U eksplozijama koje su izbile u Sani poslije vazdušnih napada međunarodne koalicije na taj grad, poginulo je 28 ljudi, naveli su jemenski ljekari...Bombardovanje skrovišta oružja u glavnom jemenskom gradu Sani izazvalo je masovne eksplozije, a među stradalima je i troje zaposlenih televizije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.