U Zlatiborskom okrugu 30 hiljada potrošača bez struje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zlatiborskom okrugu 30 hiljada potrošača bez struje

Od jutros 30.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu nema struju, zbog kvarova na dalekovodima usled snega, izjavio je Tanjugu rukovodilac Sektora upravljanja u užičkoj Elektrodistribuciji Dušan Šunjevarić.

"Najveći problemi su u Prijepolju gde je bez struje 7.500 potrošača i u Bajinoj Bašti gde struju nema 5.500 potrošača. Zbog neraščišćenog snega otežan je pristup objektima. Sve ekipe su na terenu, a u toku dana stićiće pomoć u ekipama iz '' Elektrosrbije'' ", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Šunjevarić.

U Zlatiborskom okrugu u prekidu je napajanje u 500 trafo stanica.

Bez struje na području Gornjeg Milanovca

Zbog velike količine snega koji je opteretio žice dalekovoda u prekidu je snabdevanje električnom energijom na području Gornjeg Milanovca, saopšteno je jutros iz tamošnje lokalne samouprave.

Kako je precizirano, struju nemaju potrošači u naselju Rudnik, selima Gornji Branetići, Rajac, Gornji Banjani, Pranjani, Koštunići i Brajići.

"Ekipe Elektrodistibucije su od jutros na terenu i pokušavaju da normalizuju snabdevanje električnom energijom, što se očekuje u toku dana", ističe se u saopštenju.

U Rudniku i Gornjim Banjanima postoji problem i sa snabevanjem vodom i stanovništvo se trenutno snabdeva iz cisterni.

Takođe, došlo je do prekida snabdevanja vodom u 15 domaćinstava sa Brezanskog vodovoda kada je kompnaija "Azvirt" na gradilištu mosta presekla cevovod.

"JKP Gornji Milanovac vrši prepumpavanje Rzavske vode, tako da se očekuje brza normalizacija snabdevanja" , dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gornji Milanovac: Više naselja bez struje

Izvor: Šumadija Press, 06.Mar.2015

Zbog velike količine snega koji je opteretio žice dalekovoda u prekidu je snabdevanje električnom energijom na području Gornjeg Milanovca.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.