U Zaječaru raste broj novozaraženih, danas petoro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 20:12

U Zaječaru raste broj novozaraženih, danas petoro

U Zaječaru je u poslednja 24 časa na osnovu 89 obrađenih testova registrovano petoro novozaraženih, objavljeno je danas na gradskom sajtu.

Kako se navodi, od ukupnog broja novozaraženih dve osobe su ženskog, a tri muškog pola starosti od 18 do 65 godina.

Na Infektivnom odeljenju, koje je ostalo jedino u kovid sistemu, smešteno je sedmoro obolelih od čega su četiri osobe na kiseoničkoj potpori.

Do juče je, na teritoriji Zaječara, dato 42.212 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doza vakcina sva četiri proizvođača, od čega je 21.582 građana primilo prvu dozu vakcine, a 20.630 građana drugu.

Štab za vanredne situacije Zaječara apeluje na građane, čak i one koji su preležali kovid-19, a do sada nisu imunizovani, da dođu u Dom zdravlja Zaječar i prime jednu od dve ponuđene vakcine - Sinofarm i Fajzer.

U saopštenju objavljenom na gradskom sajtu, Štab navodi da u tom gradu broj zaraženih lagano počinje da raste i da se zaražavaju uglavnom nevakcinisani.

Dodaje se i da je u poslednja 24 časa povećana kontrola svih mesta okupljanja, posebno objekata uslužnih delatnosti.

Štab ističe i da ukoliko dođe do "četvrtog talasa", najverovatnije će biti otkazana Gitarijada predviđena za poslednju nedelju avgusta, ali i druge manifestacije u septembru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.