U Vukovaru postavljena još jedna dvojezična tabla

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vukovaru postavljena još jedna dvojezična tabla

Na zgradi Područnog odseka Ministarstva odbrane Hrvatske u Vukovaru danas je postavljena dvojezična tabla, čije je postavljanje pratilo desetak članova "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara", organizacije koja se protivi upotrebi ćirilice u tom gradu.

Postavljanje table prošlo je bez incidenata, ali ne i bez ironije, pošto je predsednik štaba Tomislav Josić prokomentarisao da je "Vukovar sada još lepši" i da mu je "žao što niko iz Vlade nije došao".

Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su sada dvojezične table u Vukovaru, osim na odseku za odbranu, vraćene na zgrade Policijske stanice, Opštinskog i Županijskog suda, Državnog tužilaštva, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno

Kako podseća Hina nasilno skidanje dvojezičnih tabli u Vukovaru počelo je još u septembru, odmah po njihovom postavljanju, na protestima koje je organizovao štab. Ploče su više puta skidane i uništavane, a vlast ih je vraćala.

U medjuvremenu, proglašena je neustavnom promena statuta Vukovara po kojoj se taj grad izuzima od upotrebe ćirilice.

Štab je nastavio svoju borbu protiv ćiriličnog pisma prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o tom pitanju.

Hrvatska vlast, medjutim, unapred poručuje da referenduma o ćirilici neće biti, jer bi se time ugrozila prava nacionalnih manjina.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukovar: Nova dvojezična tabla

Izvor: B92, 28.Nov.2013

Vukovar -- Na zgradi Područnog odseka Ministarstva odbrane Hrvatske u Vukovaru je postavljena dvojezična table...Njeno postavljanje je pratilo desetak članova "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara", organizacije koja se protivi upotrebi ćirilice u tom gradu...Postavljanje table prošlo je bez incidenata,...

Nastavak na B92...

U Vukovaru još jedna dvojezična tabla

Izvor: Mondo, 28.Nov.2013

Na zgradi Područnog odseka Ministarstva odbrane Hrvatske u Vukovaru danas je postavljena dvojezična tabla.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.