U UTORAK SE PREDAJE SUDU: Isplivala nova optužba protiv Trampa, poznato kakvo poniženje ga čeka u policijskoj stanici

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 16:31

U UTORAK SE PREDAJE SUDU: Isplivala nova optužba protiv Trampa, poznato kakvo poniženje ga čeka u policijskoj stanici

Tramp je prvi američki predsednik u istoriji koji će biti krivično gonjen.

Kancelarija okružnog tužioca Menhetna predstavila je velikoj poroti, prema navodima Wall Street Journal, dokaze o bivšoj Plejboj zečici Karen Mekdugal koja tvrdi da je imala intimnu vezu sa nekadašnjim američkim predsednikom Donaldom Trampom početkom 2006. godine.

Wall Street Journal je još pisao 2016. godine da je matična kompanija američkog tabloida National >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Enquirer, koja je podržala Trampovu prvu predsedničku kampanju, pristala da plati Mekdugal 150.000 dolara za njenu priču o navodnoj aferi. Tabloid, međutim, nije na kraju objavio njene navode, već je poništio priču u medijskoj taktici poznatoj kao "uhvati i ubij", piše Gardijan.

Incident ima ključne sličnosti sa pričom porno glumice Stormi Danijels o njenim navodnim seksualnim susretima sa Trampom od 2006. godine pa nadalje. Majkl Koen, Trampov bivši advokat, dao je Danijels 130.000 dolara 2016. godine, a ta transakcija nije javno objavljena do 2018. Koen je rekao da mu je Tramp nadoknadio isplatu, ali bivši predsednik negira da je pogrešio u šemi tihog novca i odbacio je navode o aferama sa Danijels ili Mekdugal.

Velika porota koja je saslušala dokaze o isplati Mekdugal ima mogućnost da Trampa suoči sa dodatnim optužbama zbog incidenta ili tužioci mogu navesti transakciju kako bi ustanovili obrazac šema za tajne novce od strane bivšeg predsednika.

Prosecutors have asked at least one witness questions about a $150,000 payment the publisher of the National Enquirer made to the model, Karen McDougal, to buy her story about the alleged affair with former President Donald Trump, the people said.https://t.co/nzjQNeRLtd

— NewsWatch 12 (@KDRV) April 1, 2023

Bivši predsednik SAD, nakon što je optužen za tajne isplate novca, najverovatnije će se predati sudu tek u utorak uprkos drugačijem zahtevu njujorškog tužioca Alvina Brega.

- Breg je tražio da se Tramp preda sudu zaključno sa jučerašnjim danom, ali rok je produžen zbog zahteva američkih tajnih službi vezanih za posebne uslove predaje važne ličnosti kao što je bivši šef države - rekao je izvor portala Foks njuz i precizirao da će se Tramp "najverovatnije" predati sudu u utorak sledeće nedelje.

Glas Amerike je ranije objavio kako izgleda protokol nakon podizanja optužnice. Nakon predaje u policijskoj stanici se uzimaju otisci prstiju, optuženi se fotografiše, uzimaju mu se osnovni podaci, a onda se optuženi pritvara na najmanje nekoliko sati.

Optuženi mora da preda svoj mobilni telefon i ostale lične stvari i advokati često ne mogu da budu uz optužene kada prolaze kroz ovaj proces te im savetuju da ne daju nikakve izjave.

Odluka o podizanju optužnice protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa usledila je nakon istrage o tome da li je Tramp falsifikovao poslovna dokumenta kada je preko svog advokata isplatio Danijels 130.000 dolara da ne bi govorila o njihovoj navodnoj aferi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.