U Srbiji uhapšeno još 11 osumnjičenih za krijumčarenje migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji uhapšeno još 11 osumnjičenih za krijumčarenje migranata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je danas da je uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Osumnjičeni su da su iz Srbije u Mađarsku prokrijumčarili nekoliko desetina iregularnih migranata iz Turske, Avganistana i Pakistana.

Uz saradnju s mađarskom policijom uhapšeni su: D.V. (1993), D.V. (1997), N.P. (1994) iz Leskovca, D.D. (1989), ; L.D. (1989), K.D. (1995), S.B. (1976), ; J.L. (1994) iz Subotice i M.K. (1995) i D.P. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz Mola (1976), kao i M.Lj. (1988) iz Kragujevca.

Prilikom pretresa stanova kod osumnjičenih je nađena i oduzeta "veća količina" oružja, municije, manja količina marihuane, 600 falsifikovanih dolara, više mobilnih telefona i SIM kartica.

Sumnja se da su u nekoliko meseci D.V. i D.D. organizovali krijumčarenje više desetina iregularnih migranata na taj način što su u kontaktima sa osobama bliskim krijumčarskim kanalima, nalazili migrante zainteresovane da za novčanu naknadu ilegalnih putem dođu do Evropske unije, a u većini do Austrije.

Dvojica osumnjičenih su za to angažovala ostale koji su prevozili migrante, najpre u Mađarsku, a potom do Austrije.

Svim uhapšenima je određđena je mera zadržavanja do 48 časova, i biće privedeni osnovnom javnom tužiocu u Subotici, saopštio je MUP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.