Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji sutra oblačno sa snegom

U Srbiji će sutra biti oblačno vreme, pre podne će padati sneg i doći će do povećanja visine snežnog pokrivača, a postepeni prestanak padavina očekuje se posle podne, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ je upozorio da se obilan sneg očekuje u petak do kraja dana, u toku noći i sutra ujutru, kada će u većini krajeva, osim na severu Vojvodine, doći do povećanja visine snežnog pokrivača za novih 15 do 30 centimetara, ponegde i preko 40 centimetara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima, a zbog pojačanja severozapadnog vetra, doći će do stvaranja snežnih nanosa.

Sutra uveče i tokom noći subote na nedelju na severu Vojvodine će, uz provejavanje slabog snega, padati kiša koja će se ponegde lediti na tlu, upozorio je RHMZ.

U Srbiji će sutra duvati umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar koji će posle podne biti u slabljenju, a krajem dana i tokom noći u skretanju na jugozapadni pravac.

Jutarnja temperatura biće od minus pet do jedan stepen, a najviša dnevna u većini mesta od minus dva do jedan stepen, na istoku oko tri stepena.

U Beogradu će sutra takođe biti oblačno vreme, pre podne će padati sneg i doći će do povećanja visine snežnog pokrivača, a postepeni prestanak padavina očekuje se posle podne. Duvaće umeren, povremeno i jak vetar koji će posle podne biti u slabljenju. Temperatura će biti od minus tri do minus jedan stepen.

U Srbiji će u nedelju ujutru biti slab i umeren mraz, a tokom dana suvo i toplije. U ponedeljak se očekuje novo naoblačenje s kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. Na planinama će padati sneg. Duvaće jak, povremeno i olujni vetar, uz intenzivno topljenje snega. Tokom noći ka utorku i u utorak očekuju se susnežica i sneg i u nižim predelima. Od srede do subote će biti pretežno oblačno, povremeno sa slabim kratkotrajnim padavinama, uglavnom susnežicom i snegom.

Biometeorološka prognoza

Meteorološke prilike imaće nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, a poseban oprez se preporučuje srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije jačeg intenziteta u vidu glavobolje, bolova na mestima starih rana i preloma i bezrazložne nervoze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crveno meteo upozorenje zbog snega

Izvor: RTS, 25.Jan.2019

U većem delu zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, jer se tokom noći i ujutru očekuju obilne snežne padavine. Zbog snega koji pada u većem delu zemlje saobraćaj je usporen i otežan. Putari su spremni, ali najavljeno je i do trideset centimetara snega. ...

Nastavak na RTS...

Vanredna situacija u Despotovcu, spašena beba iz zavejanog sela kod Sjenice, vatrogasci spasili pet putnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2019, 08:59

Sneg je u našoj zemlji prestao da pada i tokom dana smenili su se crveni i žuti meteo-alarm, što znači da su putevi prvog i drugog reda očišćeni i prohodni, dok se na onima trećeg reda sneg još uklanja. Situacija u Vojvodini je normalizovana i svi putni pravci su prohodni, a dežurne ekipe „Puteva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

(FOTO) SRBIJA OKOVANA SNEGOM Od sinoć ne prestaje, u poslednjih 12 sati više napadalo u Novom Sadu nego na Kopaoniku

Izvor: Blic, 26.Jan.2019

Sneg od sinoć pada u skoro sviim krajevima Srbije, a do sredine dana možemo očekivati još pet centimetara snega. Posle podne sledi slabljenje intenziteta padavina i postepen prestanak, prognozira Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.