Crveno meteo upozorenje zbog snega

Izvor: RTS, 25.Jan.2019, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno meteo upozorenje zbog snega

U većem delu zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, jer se tokom noći i ujutru očekuju obilne snežne padavine. Zbog snega koji pada u većem delu zemlje saobraćaj je usporen i otežan. Putari su spremni, ali najavljeno je i do trideset centimetara snega.
Najavljuje se da će pasti novih 15 do 30, a ponegde i više od 40 centimetara snega. Moguće je i stvaranje snežnih nanosa. Prestanak padavina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očekuje se sutra po podne. Jutarnja temperatura će biti od minus pet do jedan, dnevna od minus dva do tri stepena.

Zbog snega u Beogradu koji neprekidno pada nekoliko sati, saobraćaj je bio usporen, a u pojedinim delovima grada ulice su bile gotovo potpuno blokirane zbog preprečenih autobusa. 
Zbog snega i kolapsa u saobraćaju mnogi su kasnili na posao. Prvi časovi u beogradskim školama bili su u okrnjenom sastavu - sa manjim brojem učenika i profesora. Pojedine gradske linije su bile skraćene, a bilo je i zastoja tramvaja i trolejbusa. 
U Beogradu se očekuje povećanje snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, a temperatura do minus jedan stepen.
Svi magistralni putevi su prohodni. Zbog najavljenih novih snežnih padavina, u Ivanjici je i dalje na snazi vanredna situacija.
Zbog snega i smanjene vidljivosti jutros se u Rudovcima kod Lazarevca, prevrnuo autobus koji je prevozio radnike "Kolubare". Povređene su tri osobe. Prema poslednjim informacijama, u proteklih 11 sati u Beogradu su se dogodile 52 saobraćajne nesreće. U sudaru dva gradska autobusa u Novom sadu povređeno je 10 osoba.
U "Putevima Srbije" tvrde da su sve važnije saobraćajnice prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona i mašina za čišćenje snega. Obilnije snežne padavine očekuju se do subote u većem delu zemlje. Zato će saobraćaj biti usporen.
Vozačima apel da prilagode brzinu otežanim uslovima vožnje, uz obavezno korišćenje zimske opreme. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg nastavlja da pada, negde i do novih 30 cm

Izvor: B92, 26.Jan.2019, 00:14

U većem delu zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, jer se tokom noći i ujutru očekuju obilne snežne padavine...Zbog snega koji pada u većem delu zemlje saobraćaj je usporen i otežan. Putari su spremni, ali najavljeno je i do trideset centimetara snega...RHMZ je upozorio da se obilan sneg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.