U Srbiji nema karcenogenog mleka

Izvor: Studio B, 10.Feb.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji nema karcenogenog mleka

U Srbiji nema mleka u kojem je pronađen kancerogeni sastojak aflatoksin, kažu u Poljoprivrednoj inspekciji, reagujući na situaciju u Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori, gde se od juče iz prodaje povlači mleko hrvatskih proizvođača Dukat i Vindija.

U ministarstvu poljoprivrede tvrde da u Srbiji nema mleka iz Hrvatske, a da u manjim količinama koje su stigle iz Bosne i Hercegovine nije bilo aflatoksina.

„Nacionalnim programom monitoringa pratimo u namirnicama animalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << porekla aflatoksin i do sada nismo imali bilo kakvih problema", kaže načelnik Poljoprivredne inspekciji Nenad Katanić.

On navodi i da će ovih dana biti obavljena vanredna kontrola svih proizvođača mleka u Srbiji.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

OPREZ: Uvedene vanredne kontrole u Srbiji zbog spornog mleka iz Hrvatske

Izvor: Telegraf.rs, 10.Feb.2013

Mleka hrvatskih proizvođača "Dukat" i "Vindija", nakon što je u njima pronađen kancerogeni sastojak aflatoksin, povučena su iz Hrvatske i Crne Gore. U Srbiji ih nema, ali iz Udruženja potrošača savetuju oprez

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.