U Srbiji još jedna osoba umrla od korona virusa, još 59 novih slučajeva

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020, 15:31

U Srbiji još jedna osoba umrla od korona virusa, još 59 novih slučajeva

U Srbiji je u prethodna 24 časa još jedna osoba umrla od posledica infekcije korona virusom i ukupan broj umrlih od početka epidemije iznosi 256, objavljeno je danas popodne na sajtu Ministarstva zdravlja.

Od 5.470 osoba testiranih u prethodna 24 časa, na prisustvo virusa pozitivno je 59.

U Srbiji je 546 aktivnih slučajeva, a 15 obolelih je na respiratorima.

Tokom epidemije testirani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su uzorci ukupno 313.483 osobe, čime je potvrđeno 12.426 slučajeva infekcije.

Procenat smrtnosti je 2,06 odsto.

Virus u 14 ustanova socijalne zaštite u Srbiji, inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji korona virusom su inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena - koliko je bilo i u ponedeljak, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u 14 ustanova.

To su: Gerontološki centar Beograd, centar u Knjaževcu i "Jelenac" u Aleksincu, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Nada", "Miljakovački vinogradi" i "Holiday house lux" u Beogradu, "Gardoš" u Zemunu kao i u domu "Maš Green House" u Petrovaradinu.

Među ustanovama u kojima je potvrđeno prisustvo virusa su i domovi za smeštaj odraslih i starijih osoba "Radost" i "S.Nikola" u Negotinu.

Do danas je od infekcije izlečeno 518 korisnika i 192 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je ponovilo da su u izolaciji korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, a na posao ne dolaze zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ta opasnost, već su u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo je navelo da, na osnovu rešenja o zabrani rada, uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih više ne pružaju domovi "Doživeti stotu" u Beogradu, "Stara pruga" na Umci i "Radost" u Negotinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 123 korisnika i 34 zaposlena

Izvor: B92, 16.Jun.2020

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji koronavirusom su inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.