U Srbiji još 145 novozaraženih koronavirusom, ukupno 1.624 slučaja, umrlo još pet

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2020, 15:24

U Srbiji još 145 novozaraženih koronavirusom, ukupno 1.624 slučaja, umrlo još pet

U Srbiji je na zarazu koronavirusa registovano još 148 osoba, te je ukupno 1.624 obolelih ljudi.

Umrlo je pet osoba i ukupno su registovana 44 smrtna slučaja od zaraze koronavirusom, rekao je danas novinarima u Beogradu direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Na respiratorima se nalazi 89 ljudi.

Ukupno je hospitalizovano 1.047 ljudi, a u karantinu na Beogradskom sajmu ih je 69.

Osobe smeštene na Beogradskom sajmu testirane su i 38 je negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na koronavirus.

Oni će u narednih 24 do 48 sati biti ponovo testirani, a ako ponovo rezultati budu negativni na virus, biće otpušteni i smešteni u kućnu izolaciju na određen period.

"Sajam je predviđen da bude privremena bolnica, po protokolu se upućuju samo pozitivni na koronavirus, a i oni ljudi sa sa minimalnom simptomatilogijom", rekao je Stevanović.

Od jučerašnjeg izveštaja do danas, u Srbiji je testirano još 645 ljudi, a od početka testiranja na novi virus testirana je ukupno 6.401 osoba.

Novi Pazar novo žarište u Srbiji

Novo žarište zaraze koronavirusom u Srbiji otvara se u Novom Pazaru i aktivno se radi na potpunom osposobljavanju bolnice koja će biti formirana u tom gradu, rekao je direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović.

On je na dnevnoj konfereciji za novinare o toku pandemije rekao da je u Novi Pazar poslato nekoliko respiratora i ekipa lekara iz Beograda, i da će se iz grada u grad prebacivati lekari ili pacijenti kako bi se najbolje odgovorilo na potrebe.

Verica Jovanović, direktorka beogradskog Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović - Batut", potvrdila je da je Ćuprija jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Srbiji i da je tamo oko 50 slučajeva zaraze, da se primenjuju sve mere, a najteži pacijenti upućuju se prema regionalnim centrima.

Tražene podatke o broju zaraženih u staračkim domovima i beogradskoj Bolnici "Dr Dragiša Mišović", doktorka Jovanović rekla je da će dostaviti naknadno, ali je istakla da se sprovode sve mere, da lekara i sestara ima dovoljno, kao i opreme i da se zaposleni svakodnevno raspoređuju prema potrebama.

Doktori su novinatima prethodno saopštili da je u Srbiji potvrđeno još 148 zaraženih virusom korona, a u poslednjih 24 časa pet osoba je umrlo od posledice zaraze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.