U Srbiji 7 odsto više stranih turista u periodu januar-oktobar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 7 odsto više stranih turista u periodu januar-oktobar

U Srbiji je u periodu januar-oktobar 2019. godine boravilo ukupno 3.167.059 turista, što je za šest odsto više u odnosu na isti period godinu ranije, pri čemu su domaći i strani gosti imali udeo od po 50 odsto u ukupnom broju posetilaca.

Domaćih turista je bilo 1.588.895, ili za 6,0 procenata više u odnosu na period januar-oktobar 2018. godine, a inostranih 1,578.164, što je povećanje za 7,0 posto, saopštila je Turistička organizacija Srbije, pozivajući se na podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republičkog zavoda za statistiku.

Tokom posmatranih deset meseci, ostvareno je ukupno 8.743.413 noćenja, odnosno za 6,0 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći broj noćenja u periodu januar-oktobar 2019. ostvarili su turisti iz BiH, a slede turisti iz Kine, Crne Gore, Turske, Rusije, itd.

Inostrani turisti su najviše boravili u Beogradu, zatim u Novom Sadu, na Zlatiboru, Vrnjačkoj banji, Kopaoniku…

Domaći gosti su najviše boravili u Vrnjačkoj Banji, potom na Zlatiboru, u Sokobanji, na Kopaoniku, u Beogradu..., navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri miliona turista ove godine u Srbiji, rast šest odsto

Izvor: Danas, 02.Dec.2019

U Srbiji je od januara do oktobra ove godine boravilo 3.167.059 turista.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.