U Sloveniji 3.500 radnika iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji 3.500 radnika iz Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je danas sa slovenačkom koleginicom Ksenijom Kalmpfer protokol o sprovođenju Sporazuma dve vlade o zapošljavanju državljana Srbije u toj zemlji, kojima se štite njihova prava.

Klampfer je rekla da je od početka godine do 30. septembra u Sloveniji bilo zaposleno 3.500 radnika iz Srbije, a da se očekuje da ih do kraja godine bude oko 4.000.

Cilj sastanka sa Đorđevićem je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema njenim rečima, bio da se, pored potpisivanja protokola o zapošljavanju srpskih radnika u Sloveniji, otklone bilo kakve neugodnosti sa kojima bi se oni mogli susresti.

Đorđević je istakao da se sporazumom žele zaštititi prava radnika iz Srbije u Sloveniji, kako bi radili u skladu sa zakonom te države i potpuno zaštićeni.

Ali i dosta slovenačkih investitora dolazi ovde i mislim da je i želja Slovenije da zaštiti njihova prava u Srbiji.

Sporazum je zato potpisan na obostrano zadovoljstvo, ocenio je Đorđević.

Đorđević je konstatovao da Srbija u primeni zakona iz oblasti rada može na najbolji mogući način da iskoristi iskustva Slovenije, ali može i pomoći toj državi, "ukoliko žele naše iskustvo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.