U Slovačkoj oštećeni nadgrobni spomenici na jevrejskom groblju

Izvor: Beta, 17.Dec.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Slovačkoj oštećeni nadgrobni spomenici na jevrejskom groblju

Nepoznati vandali oštetili su na desetine nadgrobnih spomenika na jevrejskom groblju na severu Slovačke, saopštili su danas policija i grupa Remember koja radi na očuvanju tog mesta.Grupa je saopštila da je na groblju u mestu Namestovo srušeno i oštećeno 59 nadgrobnih ploča.Slovačka jevrejska zajednica nazvala je to "nevidjenim varvarskim činom".Groblje koje potiče iz druge polovine 18. veka decenijama je bilo zanemareno pre nego što je organizacija Remember započela obnavljanje 2010. godine.Policija je saopštila da istražuje napad.Predstavnik organizacije Remember Karol Kurtulik je rekao da će njegova grupa istrajati u svojim naporima da sačuva lokaciju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Oštećeni nadgrobni spomenici na jevrejskom groblju u Slovačkoj

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2019, 00:09

Nepoznati vandali oštetili su na desetine nadgrobnih spomenika na jevrejskom groblju na severu Slovačke, saopštili su danas policija i grupa Remember koja radi na očuvanju tog mesta...Grupa je saopštila da je na groblju u mestu Namestovo srušeno i oštećeno 59 nadgrobnih ploča. Slovačka jevrejska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.