U Sarajevu krajem ljeta prva bh. “povorka ponosa”

Izvor: SandzakPress.net, 01.Apr.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu krajem ljeta prva bh. “povorka ponosa”

Bosna i Hercegovina će konačno, nakon svih država u regiji, dobiti svoju “povorku ponosa” koja će se održati 8. septembra u Sarajevu. Inicijativa da se organizuje Bosanskohercegovačka “povorka ponosa” dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH. “Povorka predstavlja borbu protiv nasilja, zahtjeva jednak pristup javnom prostoru kao i drugi građani BiH i slogan će biti ‘Ima izać””, rekao je član organizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << odbora Branko Čulibrk. Pored niza događaja na rangu festivala i kulturnih evenata koji slave i promovišu zakonom i Ustavom data prava osobama nekonvencionalnih seksualnih orijentacija, Bosanskohercegovačka “povorka ponosa” prvi je događaj svoje vrste u našoj zemlji. “Povorke ponosa” se godinama održavaju u Zagrebu, Beogradu, a od nedavno i u Crnoj Gori klix.ba Pogledajte vijest na izvornom sajtu: U Sarajevu krajem ljeta prva bh. “povorka ponosa”

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zastupnica Kantona Sarajevo poziva da se LGBT osobe izoluju i sklone od društva

Izvor: SandzakPress.net, 01.Apr.2019

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević prokomentarisala je najavu održavanja prve bh. povorke ponosa koja treba biti održana 8. septembra u Sarajevu. Na svom javnom Facebook profilu Ćosović je osudila najavu održavanje povorke ponose u BiH. “Državo nemaš pravo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.