U SRPSKOJ NI NA SAHRANU BEZ TESTA: Za poslednji ispraćaj potreban test ne stariji od 72 sata

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2020, 07:43

U SRPSKOJ NI NA SAHRANU BEZ TESTA: Za poslednji ispraćaj potreban test ne stariji od 72 sata

Na ulazu u RS obavezno je da predoče negativan test koji nije stariji od 72 časa i dokument kojim se potvrđuje srodstvo sa preminulim.

SVI koji uđu u Republiku Srpsku zbog sahrane člana uže porodice - supružnik, roditelj, dete, brat, sestra, mogu da se kreću bez ograničenja do 72 časa nakon ulaska u Srpsku.

Obavezno je da predoče negativan test na virus korona, koji nije stariji od 72 časa, kao i dokument kojim se potvrđuje srodstvo sa preminulim - odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Republičkog štaba za vanredne situacije koja je juče saopštena na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini.

- Republički inspektor evidentiraće tu osobu prilikom ulaska u Republiku Srpsku, a onaj ko dolazi zbog sahrane obavezan je da se prijavi nadležnoj komunalnoj policiji - čulo se juče na sastanku.

Republički štab za vanredne situacije doneo je i zaključak kojim se zabranjuje organizovanje maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama, koje su planirane za maj i jun.

Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini doneo je naredbu o zabrani javnog okupljanja na Gradskom stadionu u ovom gradu. Boravak je dozvoljen samo zaposlenim na stadionu, kao i članovima fudbalskog kluba Radnik.

Nadzor nad sprovođenjem ove naredbe obaviće pripadnici Policijske uprave Bijeljina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.