U SAD počela prodaja majica SA GRENLANDOM KAO DELOM AMERIČKE TERITORIJE! Pogledajte kako izgleda (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD počela prodaja majica SA GRENLANDOM KAO DELOM AMERIČKE TERITORIJE! Pogledajte kako izgleda (FOTO)

Nacionalni komitet Republikanske partije pustio je u prodaju ograničenu seriju majica na kojoj je odštampana mapa SAD sa Grenlandom kao delom američke teritorije.

Tu majicu može dobiti svako ko republikancima donira sumu od 25 dolara.

​"Podržite predsednika SAD Donalda Trampa i njegove napore kako bi država postala još veća", piše u opisu majice na sajtu komiteta. Napominje se da svako može da dobije majicu tako što će donirati bilo koju sumu veću od 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolara za potrebe partije.

Not sure what to say about the @NRCC releasing a tshirt displaying the sovereign territory of a close ally, annexed into the United States - thus breaking the unity of the realm for the kingdom; other than it leaves a bitter taste in the mouth of this alliance-veteran #Greenland pic.twitter.com/KzaFRYKzG6

— Alexander Borum (@Akborum) August 22, 2019

Tramp je 18. avgusta izjavio da SAD nemaju ništa protiv toga da pripoje Grenland.

Danska premijerka Mete Frederiksen i vlasti Grenlanda odbili su da uopšte razgovaraju o ideji prodaje te autonomne teritorije. Zatim je, prošlog utorka, prvi čovek Bele kuće saopštio da je doneo odluku da odloži posetu Danskoj planiranu za 3. septembar i prijem kod kraljice Margarete II zbog nepostojanja perspektive dijaloga o Grenlandu.

Ta odluka je izazvala negativnu reakciju danskih političara.

Kako je u sredu pisao "Vašington post", činovnici Trampove administracije razgovarali su međusobno o mogućnosti plaćanja 600 miliona dolara godišnje za predaju Grenlanda u trajno vlasništvo SAD.

Grenland je teritorija u sastavu Kraljevine Danske, a od 2009. godine ima široku autonomiju. Bez obzira na visoki nivo samouprave, pitanja spoljne politike i bezbednosti ostrva i dalje su u nadležnosti Kopenhagena.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.