U Rusiji priveden osumnjičeni u pokušaju terorističkog napada

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 11:04

U Rusiji priveden osumnjičeni u pokušaju terorističkog napada

U Rusiji je priveden osumnjičeni u pokušaju terorističkog napada na jednu od vojnih kancelarija u gradu Novosibirsku, saopštio je izvor iz policije.

Prema rečima sagovornika agencije, ispostavilo se da je napadač 27-godišnji Jevgenij Rjapolov, koji je ranije osuđivan.

Rjapolov je poznat u Novosibirsku po svom učešću u lokalnoj ćeliji desničarskog radikalnog pokreta "Restrukt", koju je stvorio Maksim Martsinkevič, navodi agencija.

Sud je 2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, zbog posedovanja eksploziva i pokušaja nedozvoljene proizvodnje eksploziva, osudio tada 21-godišnjeg mladića na četiri godine zatvora.

Osim toga, 2016. on je dobio uslovnu kaznu zbog prebijanja dvoje ljudi na osnovu ideološke mržnje.

Kako prenosi novinski portal ngs.ru, improvizovana eksplozivna naprava otkrivena je u noći 5. decembra u blizini jednog od vojnih komesarijata u Novosibirsku.

Zbog incidenta je pokrenut krivični postupak za pokušaj terorističkog napada, navodi agencija RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija: Uhapšen pri pokušaju terorističkog napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2023

U Rusiji je priveden osumnjičeni u pokušaju terorističkog napada na jednu od vojnih kancelarija u gradu Novosibirsku, saopštio je za RIA Novosti izvor iz policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.