U Rusiji počela prodaja telefona koji se ne mogu hakovati niti prisluškivati, ali POSTOJI JEDAN PROBLEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji počela prodaja telefona koji se ne mogu hakovati niti prisluškivati, ali POSTOJI JEDAN PROBLEM

U Rusiji je počela masovna prodaja telefona sa kriptozaštitom „Kruiz-K“ koji je nemoguće hakovati niti prisluškivati, saopštili su u pres-službi kompanije „Rosteh“.

Telefon se već nalazi u prodaji. Serijski ga proizvodi i isporučuje naš koncern ‘Avtomatika’. On se može naručiti, a rok proizvodnje će zavisiti od partije. Cena jednog uređaja košta oko 85 hiljada rubalja. Privatno lice ga ne može kupiti, već samo pravno i to u bilo kojoj količini — od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednog“, navodi se u saopštenju.

„Rosteh“ je objasnio da je u ovom aparatu instaliran operativni sistem realnog vremena sopstvene proizvodnje.

- O tehničkim detaljima ne možemo govoriti, pošto je informacija tajna. Zahvaljujući primeni tehničkih rešenja i nou hau tehnologija koncerna „Avtomatika" aparat je nemoguće hakovati i prisluškivati - naveli su u „Rostehu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela prodaja telefona koji se ne može prisluškivati

Izvor: B92, 03.Feb.2019

Moskva -- U Rusiji je počela masovna prodaja telefona sa kriptozaštitom "Kruiz K", koji je nemoguće hakovati niti prisluškivati...Ovaj aparat koji proizvodi kompanija "Rosteh", ne mogu kupiti pravna lica, već isključivo firme..."Telefon se već nalazi u prodaji. Serijski ga proizvodi i isporučuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.