U Republici Srpskoj 114 novih slučajeva virusa korona, jedan smrtni slučaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 12:11

U Republici Srpskoj 114 novih slučajeva virusa korona, jedan smrtni slučaj

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj je registrovano 114 novih slučajeva virusa korona, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

On je ocenio da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

“Veliki deo opština ima povećan broj pozitivnih lica na virus korona. Došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je do narušavanje pridržavanja mera koje su određene, a najveći rizik nose okupljanja građana”, rekao je Zeljković.

Istakao je da zdravstveni sistem u ovom trenutku trpi veliki pritisak, apelujući na građane da se strogo pridržavaju svih mera.

“Institut od samog početka zagovara nošenje maski. Najvažnija mera je fizička distanca od dva metra. Građani moraju biti svesni preporuka Instituta, jer je najveća odgovornost na svakom pojedincu”, upozorio je Zeljković.

Epidemilog u Institutu Jelena Đaković Dević je na konferenciji za novinare rekla da su u istom periodu testirana 582 uzorka, te da je prijavljen i jedan smrtni slučaj.

Ona je rekla da je prisustvo virusa korona registrovano u 28 opština u RS.

Najviše zaraženih u protekla 24 časa je u Banjaluci - 27, a slede Zvornik i Bijeljina sa po 12 slučajeva, Trebinje sa 10, Pale i Prijedor sa po šest...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.