U RATU SMO, DOSTA NAM JE TIRANIJE! Francuski policijski sindikati zapretili Vladi: Sada je dosta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 14:07

"U RATU SMO, DOSTA NAM JE TIRANIJE!" Francuski policijski sindikati zapretili Vladi: Sada je dosta!

Neredi u Francuskoj se ne smiruju, francuski predsednik Emanuel Makron je okrivio društvene mreže i video-igre, a danas je sahrana Naela M (17) kojeg je policija upucala u utorak zbog kojeg je "rat" na ulicama Francuske i počeo.

Policijski sindikati u Francuskoj koji predstavljaju više od polovine od ukupnog broja policajaca koji su već peti dan na ulicama Francuske, su se oglasili saopštenjem u kojem navode da imaju posla sa "gamadi", prenosi "Republic world". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Na stotine automobila je zapaljeno, kioska i prodavnica obijeno, a prema nezvaničnim informacijama, dosad je uhapšeno više od 1.300 osoba. Alijansa nacionalne policije (Alliance police nationale) i UNSA Policija (UNSA Police) su se zajednički oglasili o "ratu" koji se trenutno odvija u Francuskoj.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Sada je dosta... Suočeni smo sa ovim divljačkim hordama, traženje da se situacija smiri nije dovoljno, to mora da se nametne! Moramo da uspostavimo poredak u republici i da uhapšene stavimo izvan mogućnosti da nanesu štetu nekome. Pred ovakvim progonom, policijska porodica mora da ostane ujedinjena. Naše kolege, kao i većina građana, ne mogu više da podnesu tiraniju manjine. Nije trenutak za sindikalno delovanje, već za borbu protiv ovakvih ‘štetočina‘. Predaja, kapitulacija i ispunjenje zahteva polaganjem oružja nisu rešenja u svetlu težine situacije. Moraju da se preduzmu sva sredstva kako bi se vladavina prava obnovila što pre. Kada to uradimo, znamo da ćemo moći da proživimo ponovo ovaj haos koji izdržavamo već decenijama. Iz tog razloga, Alijaca Nacionalne Policije i UNSA Policija će snositi svoju odgovornost i upozoriće Vladu da od sada pa na dalje, će biti u akciji ali bez konkretnih mera legalne zaštite policije, bez kaznenih mera, i bez značajnih kaznenih mera koje su odgovarajuće. Policija će suditi na osnovu razamtranja u datom trenutku. Danas je policija u borbi jer smo mi danas u ‘ratu‘. Sutra ćemo biti u otporu i Vlada mora da postane svesna toga - stoji u njihovom saopštenju.

pic.twitter.com/No5bOABEQw

— ScepanCar (@ScepanCar) July 1, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.