U Prištini očekuju novi neuspeh u borbi za članstvo u Interpolu

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini očekuju novi neuspeh u borbi za članstvo u Interpolu

Nakon devet pokušaja da postane deo međunarodne policijske organizacije – Interpol, Kosovu to neće uspeti ni ove godine na Generalnoj skupštini koja je počela danas u Čileu, procenjuju prištinski mediji i analitičari.
"To je zato što se Srbija obavezala da će iskoristiti sve svoje kapacitete na Generalnoj skupštini Interpola, kako bi sprečila članstvo Kosova u toj organizaciji", piše Zeri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ocenjuje da će dugogodišnje namere da Kosovo bude deo najveće organizacije za međunarodnu policijsku saradnju verovatno biti odbijene i ove godine.
Dok predstavnici institucija u Prištini kažu da je Kosovo ispunilo sve uslove da postane deo Interpola, stručnjaci za bezbednost sa druge strane smatraju da je strateška greška ponovna prijava Kosova da postane deo ove organizacije.
Analitičari smatraju da lobiranje za članstvo u toj organizaciji nije bio prioritet Haradinajeve vlade, što bi moglo dovesti do kosovskog neuspeha ove godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Priština povukla zahtev za prijem u članstvo Interpola

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2019

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj, uputio je danas pismo Skupštini Interpola u kojem je naveo da Priština povlači zahtev za prijem u članstvo međunarodne policijske organizacije..."Imajući u vidu, da su na Kosovu 6. oktobra organizovani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtev...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.