U Prijedoru obilježen Dan bijelih traka, u znak sjećanja na ubijene žrtve nesrpske nacionalnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023, 12:12

U Prijedoru obilježen Dan bijelih traka, u znak sjećanja na ubijene žrtve nesrpske nacionalnosti

U Prijedoru je obilježen Dan bijelih traka, u znak sjećanja na žrtve, civile nesrpske nacionalnosti, ubijene tokom rata od 1992. do 1995. godine. Dan bijelih traka obilježava se u znak sjećanja na 31. maj 1992. godine, kada je krizni štab Prijedora, na čelu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), izdao naredbu kojom je nesrpskom stanovništvu naređeno isticanje bijelog platna na domovima. Istom naredbom Bošnjaci i Hrvati su na javnim mjestima na nadlakticama morali nositi bijele trake. U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Prijedoru obeležen Dan belih traka, u znak sećanja na ubijene žrtve nesrpske nacionalnosti

Izvor: Danas, 31.Maj.2023

U Prijedoru je obeležen Dan belih traka, u znak sećanja na žrtve, civile nesrpske nacionalnosti, ubijene tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.