U Pekingu učestvuje najviše zemalja i žena u istoriji OI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pekingu učestvuje najviše zemalja i žena u istoriji OI

PEKING - Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog ocenio je da će igre u Pekingu predstavljati "kamen međaš" olimpijskog pokreta jer će na njima učestvovati više zemalja i više ženskih takmičara nego ikada pre.

"Pred nama su veličanstvene Olimpijske igre", rekao je Rog na sastanku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Pekingu, četiri dana pred početak tog velikog takmičenja.

Prema podacima MOK-a, na Olimpijskim igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Pekingu učestvovaće sportisti iz 205 država, dok su na igrama u Atini 2004. godine takmičari bili iz 201 zemlje. Predsednik MOK-a podsetio je da će na Olimpijskim igrama 45 odsto takmičara biti žene, što je za gotovo pet odsto više nego na igrama u Atini pre četiri godine. Na predstojećim Olipmijskim igrama u Pekingu ukupno će nastupiti oko 10.000 takmičara i takmičarki iz celog sveta.

Rog je ocenio da će organizacija Olimpijskih igara ostaviti pozitivno nasleđe u Kini, koja će imati priliku da svetu pokaže ogromni potencijal koji ima kao država.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.