U Pakistanu uhapšeno više od 150 osoba zbog nasilja tokom protesta

Izvor: Beta, 04.Nov.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pakistanu uhapšeno više od 150 osoba zbog nasilja tokom protesta

Pakistanska policija uhapsila je više od 150 osoba zbog podmetanja požara, vandalizma i nasilja na protestima koji su izbili pošto je jedna hrišćanka oslobodjena optužbe za bogohuljenje, krivičnog dela za koje se može dobiti smrtna kazna.Policija je danas objavila da je koristila video snimke kako bi identifikovala nasilnike koji su blokirali puteve tokom protesta.Posle nedavne odluke suda da oslobodi hrišćanku izbili su protesti radikalnih islamista širom zemlje, koji traže da ona bude obešena na javnom mestu. Demonstranti su tražili i pogubljenje trojice sudija koji su doneli oslobadjajuću presudu.Ejža Bibi je osudjena 2010. zbog vredjanja proroka Muhameda tokom svadje sa susedima. Bibi je provela osam godina u zatvoru čekajući izvršenje smrtne kazne, pre nego što joj je Vrhovni sud poništio tu presudu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja u Pakistanu zbog nasilja na protestima

Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018

Pakistanska policija uhapsila je više od 150 osoba zbog podmetanja požara, vandalizma i nasilja na protestima koji su izbili pošto je jedna hrišćanka oslobođena optužbe za bogohuljenje, krivičnog dela za koje se može dobiti smrtna kazna.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.