U OVOM GRADU U SRBIJI 27 ZARAŽENIH: Čeka se u redu za dezinfekciona sredstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U OVOM GRADU U SRBIJI 27 ZARAŽENIH: Čeka se u redu za dezinfekciona sredstva

U Pomoravskom okrugu, sa jučerašnjim danom, ima 36 zaraženih: Ćupriji 27, Paraćinu šest, Jagodini, Svilajncu i Rekovcu po jedan. U Despotovcu nema zaraženih.

 Predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić, napisao je danas da u Ćupriji ima 27 osoba kod kojih je potvrđena zaraza korona virusom.

Erić, koji je i komadant Opštinskog štab za vanredne situacije Ćuprije na svojoj Fjesbuk stranici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << objavio je da je "zaključno sa 26.martom" u toj opštini zaraza korona virusom potvrđena kod 27 osoba.

Ćuprija ima, po poslednjem popisu, 30.645 stanovnika.

Prema podacima Erića, u Pomoravskom okrugu, sa jučerašnjim danom, ima 36 zaraženih: Ćupriji 27, Paraćinu šest, Jagodini, Svilajncu i Rekovcu po jedan. U Despotovcu nema zaraženih.

Od juče na ulazu u Opštu bolnicu u Ćupriji, u kojoj se nalazi regionalno Odelenje za infektivne bolesti dežuraju pripadnici Vojske Srbije, a danas je građanima počela besplatna podela dezinfekcionih sredstava, namenjena dezinfekciji dvorišta, prilaznih staza i trotoara.

Za podelu dezinfekcionih srdstava Opštinski štab za vanredne situacije je zadužio JKP "Ravno 2014" iz ovog grada, a sredstva se u gradu mogu preuzeti na tri lokacije: Dom Vojske, Slaviji i drvorištu JKP "Ravno" i u selima: Mijatovac, Jovac, Krušar, Supska, Ivankovac i Senje.

Pored cisternih sa dezinfekcionim sredstvama u Ćupriji, stoje vojnici, a građani u plastičnim kantama u redu, na rastojanju od nekoliko metara, čekaju da natoče sredstva.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Ćupriji 31 potvrđen slučaj koronavirusa, u Svilajncu stroge mere dale rezultat, Valjevo bez novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 13:01

U Ćupriji, koja je označena kao novo žarište korona virusa, ukupno je 31 osoba potvrđena na COVID-19, u Paraćinu je osam potvrđenih, a u Jagodini, Rekovcu i Svilajncu je po jedna zaražena osoba, kaže predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. Najveće žarište epidemije u Srbiji, posle Beograda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dvoje zaraženih u Smederevskoj Palanci

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020

U Smederevskoj Palanci potvrđena su dva slučaja zaraženih novim korona virusom, izjavio je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Nikola Vučen U Smederevskoj Palanci potvrđena su dva slučaja zaraženih novim korona virusom, izjavio je komandant Opštinskog štaba...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.