U OVOJ ZEMLJI NEMA MIRA! Euforija zbog pobede nad ISIS-om kratko je trajala, nastupili su CRNI dani! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2022, 17:54

U OVOJ ZEMLJI NEMA MIRA! Euforija zbog pobede nad ISIS-om kratko je trajala, nastupili su CRNI dani! (VIDEO)

Vlasti ne znaju kako da izađu na kraj s ovim gorućim problemom

U Iraku demonstranti su blokirali puteve nakon što su mnogi građani ostali bez struje za vreme velikih letnjih vrućina. Temperature su dostigle 50 stepeni Celzijusa, što je skoro jednako prošlogodišnjem rekordu, preneo je AP.

U naftom bogatoj provinciji Basra, desetine ljudi izašlo je na ulice treći dan zaredom i palilo gume, blokirajući glavni put ka glavnom gradu pokrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u znak protesta zbog nestanka struje.

Dok su se na jugu održavali protesti zbog električne energije, sledbenici šiitskog verskog vođe Muktade al-Sadra protestuju deveti dan ispred zgrade iračkog parlamenta zahtevajući prevremene izbore.

Mnogi demonstranti u Basri rekli su da podržavaju al Sadrov protest i zahteve i rekli su da su umorni od neobuzdane korupcije u vladi.

- Nije prvi put da protestujemo i neće biti poslednji - rekao je jedan od protestanata u Basri i dodao da nastavljaju proteste za struju i vodu, što su, kako je rekao, osnovni zahtevi.

Protesti su izbili nakon kolapsa električne mreže u šest južnih provincija zbog prevelike potražnje zbog visokih temperatura.

Guverner Basre Asad Al Eidani rekao je da je do najnovijih prekida struje došlo zbog požara u elektrani.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Bašar al Asad sa porodicom u prvoj poseti Alepu od kada je grad oslobođen 2016. godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.