U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici raste broj vakcinisanih

Izvor: SandzakPress.net, 19.Maj.2021, 12:57

U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici raste broj vakcinisanih

Poslednjih sedam dana u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici u porastu je broj građana koji su primili prvu dozu vakcine protiv korona virusa, saznaje radio Sto plus. Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kaže da u Novom Pazaru dnevno daju između 150 i 200 doza vakcina, što je znatno više nego ranije. “Do sada smo vakcinisali 14.436 osoba, a revakcinisali preko 11.500, što je oko 22 odsto punoletnih. U Tutinu je prvom dozom vakcinisano blizu 2.000 osoba, revakcinisanih preko >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << 1.000, što je procentualno oko 8,5 odsto punoletnih”, rekao je Spahić našem radiju. U Sjenici je do sada vakcinisano 5.000 građana, a revakcinisano 4.000. Spahić je ponovio stav da je uspešna i brza vakcinacija jedini način da se vratimo normalnom načinu života. “Ako se vakcinacija u Novom Pazaru nastavi ovako i dođemo do 20.000 vakcinisanih, što je oko 30 odsto punoletnih građana, bili bi prezadovoljni”, rekao je Spahić. Izvor: Radiostoplus   The post U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici raste broj vakcinisanih appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čak 96 odsto Britanaca razvilo antitela posle prve doze neke od dve covid 19 vakcine koje koriste

Izvor: eKlinika.rs, 19.Maj.2021

Više od 90 odsto Britanaca razvilo je antitela na korona virus nakon što su primili jednu dozu covid 19 vakcina Pfizer ili AstraZeneca, a gotovo 100 procenata ima antitela nakon druge doze, pokazalo je najnovije istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji i Velsu, na uzorku od 8.517 ljudi, u okviru...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.