U Norveštoj se takođe javljaju ideje o ograničenju imigracije

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Norveštoj se takođe javljaju ideje o ograničenju imigracije

Populistička Napredna stranka Norveške, članica vladajuće koalicije, zatražila je danas da i u ovoj zemlji bude organizovan referendum o imigraciji.

"Ne treba organizovati izjašnjavanje o kvotama, kao što je to uradio švajcarski narod, ali ideja o referendumu o imigraciji je zaniljmljiva, te bi Norveška trebalo da ga organizuje", izjavio je portparol partije Mazjar Kešvari.

On je dodao da je potpuno siguran da većina želi oštriju politiku kada je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolasku stranaca.

Norveška, koja nije članica EU, povezana je sa evropskim blokom putem članstva u Evropskom ekonomskom prostoru i šengenskoj zoni.

Ideju o održavanju referenduma o imigraciji u ovoj bogatoj skandinavskoj zemlji, gde je izjašnjavanje na referendumu znatno ređe nego u Švajcarskoj, potrebno je da podrže i ostale partije.

U Švajcarskoj je oko 50,3 odsto glasača podržalo u nedelju predlog stranke desnog centra "Partija švajcarskog naroda" da se uvedu kvote za sve imigrante, uključujući i zemlje Evropske unije. Švajcarska nije članica EU, ali je EU njen najveći trgovinski partner.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Norveškoj se takođe javljaju ideje o ograničenju imigracije

Izvor: Blic, 11.Feb.2014

Populistička Napredna stranka Norveške, članica vladajuće koalicije, zatražila je danas da i u ovoj zemlji bude organizovan referendum o imigraciji. .."Ne treba organizovati izjašnjavanje o kvotama, kao što je to uradio švajcarski narod, ali ideja o referendumu o imigraciji je zaniljmljiva, te...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.