U Nišu ponovo krađa zeleznickih kablova na mostu preko Nišave

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu ponovo krađa zeleznickih kablova na mostu preko Nišave

U NIšu su prošle noći ponovo su ukradeni železnički kablovi, saopštila je Železnica Srbije uz napomenu da bezbednost saobraćaja na putnim prelazima u Nišu nije ugrožena.

Službe "Infrastrukture železnice Srbije" rade na popravci, a policija je obavila uviđaj.

Zbog krađe ne rade automatski putni prelazi u ulicama Hilandarskoj i Jug Bogdanova, već radom tih uređaja upravljaju otpravnici vozova u železničkim stanicama Niš i Crveni Кrst.

Između >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << železničkih stanica Crveni Кrst i Ćele-kula, na mostu preko Nišave, četrdeset minuta posle ponoći ukradeni su i kablovi sistema koji reguliše rad uređaja na prelazima puta preko pruge.Na istom mestu je 16. septembra ukradeno sto metara železničkog kabla, a deo je oštećen, što je "Infrastrukturu železnice Srbije" koštalo 400 hiljada dinara, ne računajući remećenje saobraćaja.

Samo u železničkom čvoru Niš godišnje bude pedesetak takvih krađa, a direktna materijalna šteta prosečno košta četiri i po miliona dinara godišnje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.