U Nemačkoj uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 21.Okt.2013, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin u Hrvatskoj

Jednog srpskog državljanina osumnjičenog za ratne zločine uhapsila je nemačka policija prilikom rutinske kontrole autobusa kod mesta Pasau.

Prilikom kontrole autobusa, koji je u Nemačku ušao iz Austrije, u nedelju je, kako večeras objavljuje bečki dnevnik "Standard" na svom sajtu, na autoputu A3, kod mesta Pasau, uhapšen jedan srpski državljanin tražen zbog ratnih zločina.

Reč je o jednom 46-godišnjaku za kojim je 2007. godine raspisana međunarodna poternica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Srpski državljanin, kako je saopštila nemačka policija, optužuje se da je 1991. u Hrvatskoj, kao pripadnik policije, zlostavljao više zatvorenika.

Pored toga mu se prebacuje da je zajedno sa drugim naoružanim licima upao u zgradu UN.

Uhapšeni se nalazi u pritvoru u Pasau, gde čeka na izručenje u Hrvatsku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 21.Okt.2013

Nemačka policija uhapsila srpskog državljanina osumnjičenog da je 1991. u Hrvatskoj, kao policajac, zlostavljao više zatvorenika. Za tim čovekom, starim 46 godina 2007. godine raspisana međunarodna poternica...Jedan srpski državljanin, osumnjičen za ratne zločine, uhapšen je prilikom rutinske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.