U Nemačkoj nema jedinstvene vlade

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 23:49

"U Nemačkoj nema jedinstvene vlade"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na procureli snimak razgovora oficira nemačke vojske.

Zaharova je danas izjavila da nedostatak komentara nadležnih nemačkih zvaničnika u vezi sa procurelim snimkom razgovora oficira nemačke vojske o bombardovanju Krimskog mosta, ukazuje na nepostojanje jedinstvene vlade u toj zemlji, kao i da je poenta nemačkih medija da održavaju iluziju demokratije.

"Iznenađujuće? Nikako. Šta to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači? Nedostatak jedinstvene vlade u Nemačkoj. Elite, vlasti i narod nemaju ni odgovornost jedni prema drugima ni povratne informacije. Ovo je direktan dokaz odsustva demokratije", navela je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Prema njenom mišljenju, to takođe pokazuje da je jedini razlog postojanja medija u Nemačkoj održavanje iluzije narodne demokratije.

"Sve informacije su iskrivljene, njihovo predstavljanje iscenirano, a odgovornost je skinuta sa vlasti“, istakala je Zaharova.

Ona je dodala da nemački građani sada imaju „jedinstvenu šansu da se spasu i nateraju zvanične vlasti da direktno razgovaraju o tome šta se dešava u Nemačkoj, gde i ko vodi zemlju. Prethodno je nemački kancelar Olaf Šolc, tokom posete Italiji, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se u Nemačkoj sprovodi temeljna, intenzivna i brza istraga u vezi sa objavljivanjem snimka razgovora između nemačka vojska.

Glavna urednica medijske grupe "Rusija danas" i televizijskog kanala "Raša tudej" (RT) Margarita Simonjan saopštila je u petak da je dobila audio snimak na kojem visoki oficiri nemačkog Bundesvera razgovaraju o tome "kako će bombardovati Krimski most''.

Prema njenim rečima, u audio snimku, oficiri Bundesvera pominju i američku i britansku vojsku, "nehajno govoreći da su one već duže vreme direktno uključene u sukob“. Zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da snimak ukazuje na to da su se Nemci ipak ''ponovo pretvorili u zaklete neprijatelje Rusije''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.