U NEČEMU SE NISU SAGLASILI, U MNOGO TOME JESU Vučić: Znam da postoje u Crnoj Gori neki koji se trude da podignu strah...

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 12:42

U NEČEMU SE NISU SAGLASILI, U MNOGO TOME JESU Vučić: "Znam da postoje u Crnoj Gori neki koji se trude da podignu strah..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je, svečanom ceremonijom ispred Palate Srbija, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem razgovarao dugo i otvoreno o mnogim pitanjima na civilizovan način, da se u nečemu nisu saglasili u mnogo tome jesu.

On je nakon sastanka rekao da su razgovarali i o geopolitičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i regionalnim problemima.

- Želim da verujem da je moguće da govorimo o nečemu što će značiti iako će biti teško i iako ćemo ići dva koraka napred, jedan unazad, da postupno dođemo do boljih odnosa. Znam da postoje u Crnoj Gori neki koji se trude da podignu strah od Srbije, da je Srbija ta koja nešto traži od Crne Gore. U čemu želite da učestvujete ok, u čemu nećete nemojte, nećemo da tražimo ako ne želite i zadovoljan sam što smo otvoreno razgovarali o mnogim pitanjima, na civilizovan način koji treba da gradi odnose dve zemlje - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je istakao da je trgovinska razmena sa Crnom Gorom veća za 16,1 odsto nego prošle godine u istom periodu.

- To je za zemlje takve veličine zaista veliki broj i očekujemo rekord od 1,6 milijardi do kraja godine. To su značajni pomaci koji donose život u odnosima i time se ponosimo - rekao je Vučić.

Istakao je i da su razgovarali i o infrastrukturnim pitanjima, izgradnji puteva, da može za 4,5 sata da se stigne do Crne Gore, pa čak i manje.

- O izgradnji železničke pruge, za dalje povezivanje u energetskom smislu. Oni su najavili da žele termninal za tečni gas u Baru. Mi smo zainteresovani da to kupujemo i zato možemo odmah da pustimo čelične cevi za mernu stanicu da bismo pruzimali tu oko 12,7 kubnih metara na dnevnom nivou što bi pomoglo gasnom snabdevanju Srbije - istakao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVI LIST U ODNOSIMA SRBIJE I CRNE GORE: Važan korak ka političkoj revitalizaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je, svečanom ceremonijom ispred Palate Srbija, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji...Crna Gora je prijatelj Srbiji i Srbija je prijatelj Crnoj Gori, poručio je danas u Beogradu crnogorski predsednik Jakov...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.