U Međugorju se okupilo 100.000 hodočasnika

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Međugorju se okupilo 100.000 hodočasnika

MOSTAR - Više od 100.000 hodočasnika iz celog sveta okupilo se u Međugorju na jugu Bosne i Hercegovine gde se danas obeležava 30 godina otkako se, navodno, Devica Marija ukazala grupi od šestoro dece.

Molitve i mise služe se na dvadesetak svetskih jezika, a glavna misa održaće se kasnije danas, javila je hrvatska agencija Hina.

Veće organizovane grupe hodočasnika stigle su iz brojnih zemalja - Austrije, Nemačke, SAD, Kanade, Irske, Velike Britanije, Brazila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kolumbije, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda, Slovenije, Letonije, Italije, Mađarske, Slovačke, Francuske, Rumunije, Poljske, Češke, Belgije, Španije, Portugala, Južne Koreje i Ukrajine, a iz susednih opština u BiH i Hrvatskoj brojni vernici su došli peške.

Ove godine se obeležava 30. godišnjica otkako je 1981. godine šestoro dece počelo da tvrdi da im se ukazala Devica Marija koja im je uputila poruke mira i pozvala ih na molitvu.

Vatikan je tek prošle godine počeo zvanično da istražuje ovaj slučaj.

U poslednje četiri decenije, na hodočašću u Međugorju bilo je više od 40 miliona vernika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.