U Maliju u napadu na aerodrom i vojni kamp ubijeno devet civila

Izvor: Beta, 22.Apr.2023, 20:54

U Maliju u napadu na aerodrom i vojni kamp ubijeno devet civila

U napadu pripisanom džihadistima na aerodrom i vojni kamp u centralnom delu Malija devet civila je danas ubijeno i 60 je povređeno, saopštile su lokalne vlasti.Prema privremenom bilansu, devet osoba je ubijeno i 61 je povređena, navele su vlasti i dodale da su sve žrtve civili.Neimenovani zvaničnici su saopštili da je mesto napada na području Mopti, poznatom po kampu ruskih snaga.Vlasti Malija su 2022. godine počele da sarađuju sa "ruskim instruktorima". Međutim, opozicija u Maliju navodi da su to plaćenici ruske paravojne grupe Vagner."Meta napada su bili kamp sa Rusima i njihovi avioni. Kamp je blizu aerodroma", rekao je neimenovani lokalni zvaničnik i dodao da su intervenisali senegalski vojnici iz misije UN u Maliju.Mali je meta napada džihadista i nasilja od izbijanja pobune na severu 2012. godine.Tu zemlju od avgusta 2020. predvodi vojna hunta koja je prekinula dugogodišnje savezništvo sa Francuskom i drugim zapadnim partnerima koji su pomogali u borbi protiv džihadista. Hunta se politički i vojno okrenula Rusiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Maliju u napadu na aerodrom i vojni kamp ubijeno devet civila

Izvor: Danas, 22.Apr.2023

U napadu pripisanom džihadistima na aerodrom i vojni kamp u centralnom delu Malija devet civila je danas ubijeno i 60 je povređeno, saopštile su lokalne vlasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.