STRAVIČNI TERORISTIČKI NAPAD U MALIJU ODNEO ŽIVOTE: Ko je preuzeo odgovornost za nasilne pobune?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 22:28

STRAVIČNI TERORISTIČKI NAPAD U MALIJU ODNEO ŽIVOTE: Ko je preuzeo odgovornost za nasilne pobune?

Na fotografijama na društvenim mrežama moglo se videti da je nekoliko zgrada.

Najmanje devet osoba je ubijeno, a više od 60 povređeno u trostrukom samoubilačkom bombaškom napadu, kojim je uništeno dvadeset zgrada u gradu Sevare u središnjem Maliju, rekao je portparol guvernera te regije.

Svi ubijeni i ranjeni su civili, rekao je portparol za Rojters.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad. Mali je epicentar nasilnih pobuna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na suvom severnom području nakon separatističke pobune Tuarega 2012. godine, a u gradu Sevareu su velika vojna baza i središte Misije UN u Maliju.

Od izbijanja pobune militanti povezani s terorističkom mrežom Al Kaidom i Islamskom državom proširili su se na područja južno od Sahare, a odnedavno i u priobalna područja, pri čemu otimaju teritoriju, ubijaju hiljade ljudi, a milione proteruju.

Na fotografijama na društvenim mrežama moglo se videti da je nekoliko zgrada, uključujući benzinsku stanicu, uništeno u eksploziji, a ranjenima je pružana pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.