U Los Anđelesu postoji drajv in mrtvačnica

Izvor: Blic, 10.Feb.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Los Anđelesu postoji "drajv in" mrtvačnica

Mnogima nije svejedno kada moraju da odu na sahranu, obuku odelo i izjave saučešće porodici. Kako bi olakšali oproštaj od pokojnika u Americi su izmislili drive in kapelu, tj. salon u koju se dolazi automobilom.

Iako zvuči bezosećajno, Robert Adams dobio je sve pohvale za ovakav objekat u Los Anđelesu. To jedini izumitelj ove neobične pogrebne usluge u Kaliforniji koja je namenjena svima koji nemaju vremena ili nisu u stanju da provedu ceo dan na sahrani.

Ovakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << salon za sahranu otvoren je 1974. godine, a vodi ga Peti Skot Adams, supruga Roberta Adamasa koji je preminuo 2005. godine. Menadžer kancelarije Deniz Nouls kaže da je salon jednostavna i praktična alternativa tradicionalnim metodama sahrane.

Ona je negirala da je salon bezdušan način da se ožaložćeni oproste od preminulog već predstavlja veliko olakšanje starijim osobama koje teško hodaju, zaposlenima koji imaju samo pauzu za ručak ili porodici koja očekuiju veliki broj posetilaca prilikom ispraćaja na večni počinak.

Ironično, ova mrtvačnica postala je popularna kod članova bandi čije su sahrane praćene pucnjavom 80-ih godina pa su se nerado okupljali na groblju.

Prijemni salon za posetioce i ožalošćene je moderno uređen, a na sredini prostorije nalazi se i veliki zlatni luster. Prolaz za vozila je oko tri i po metra širine i tri metra visine pa nije predviđen za kombije, kamione i autobuse. Pokojnik se nalazi iza velikog neprobojnog stakla u slučaju da pripadnici neke bande odluče da ga razbiju. U Americi trenutno rade samo dve drive in kapele, u Čikagu i Luzijani.

- Možete doći posle posla, ne morate da tražite mesto za parking, a ožalošćeni može da se upiše u knjigu koja se nalazi na ulazu kako bi porodica znala ko je došao da izjavi saučešće - kaže gospođa Adams.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Los Anđelesu postoji "drajv in" mrtvačnica

Izvor: S media, 10.Feb.2012

Robert Adams dobio je sve pohvale za "drajv in" kapelu u Los Anđelesu. To jedini izumitelj ove neobične pogrebne usluge u Kaliforniji koja je namenjena svima koji nemaju vremena ili nisu u stanju da provedu ceo dan na sahrani...Pogledajte neobične mrtvačke sanduke (FOTO)..Pronađeni pokradeni kovčezi..Mrtvački...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.