U Kraljevu 16 novoobolelih, u Negotinu letnje manifestacije otkazane, pozitivni oporavljeni, u Topličkom okrugu nije alarmantno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 09:20

U Kraljevu 16 novoobolelih, u Negotinu letnje manifestacije otkazane, pozitivni oporavljeni, u Topličkom okrugu nije alarmantno

Prema najnovijim informacijama Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, u protekla 24 sata registrovano je 17 novozaraženih.

U protekla tri dana na teritoriji grada Kragujevca registrovano je 129 novozaraženih, u nedelju 13, ponedeljak 99 i u utorak 17.

U Kliničko-bolničkom centru hospitalizovano je 79 pacijenata, od kojih se sedam nalazi na respiratoru.

Od početka epidemije uzorkovano je 10.672 pacijenata, dok je ukupno zaraženih 581.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, do 16. maja registrovano je 68 osoba pozitivnih na korona virus, a od tada do danas još 513.

Na teritoriji celog Šumadijskog okruga u ponedeljak je registrovano novozaraženih 20 pacijenata, u Kragujevcu 17, Kniću dva i Batočini jedan.

Do sada je na teritoriji Šumadijskog okruga registrovano ukupno 718 inficiranih virusom kovid 19, od kojih u Kragujevcu 581, Aranđelovcu 45, u Kniću 38, Rači 22, Topoli 14, Batočini 14 i Lapovu četiri pozitivna pacijenta.

U kućnoj izolaciji na teritoriji Šumadijskog okruga nalazi se ukupno 839 osoba, od kojih iz Kragujevca 669, Aranđelovca 39, Knića 47, Rače 30, Batočine 19, Topole 20 i iz Lapova 15.

Šumadijski okrug: Za 24 sata 24 novozaraženih

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac u poslednja 24 sata urađeno je 254 testiranja građana na virus korona i pozitivno su 24 osobe, od toga u Šumadijskom okrugu 20 ljudi.

Ukupno pozitivnih pacijenata po opštinama Šumadijskog okruga od početka epidemije do sada je 718 pacijenata, od toga u Kragujevcu 581, zatim u Aranđelovcu 45, Topoli 14, Rači 22, Kniću 38, Batočini 14 i Lapovu četiri.

Kada je reč o kućnoj izolaciji, u Kragujevcu je 839 osoba u kućnoj izolaciji i to u Kragujevcu 669, Aranđelovcu 39, Topoli 20, Rači 30, Batočini 19, Lapovu 15 i Kniću 47.

Negotin: Letnje manifestacije otkazane, pozitivni oporavljeni

U poslednjih 11 dana u opštini Negotin nije zabeležen nijedan novi slučaj kovida-19, ali je danas Štab za vanredne situacije doneo odluku da se pojačaju preventivne mere protiv pojave i suzbijanja virusa korona, a sve letnje manifestacije biće otkazane.

Predsednik opštine Vladimir Veličković kaže za Tanjug da je epidemiološka situacija u toj opštini stabilna i dodaje da trenutno nema pozitivnih na kovid-19, ali i da se situacija želi držati pod kontrolom.

"Više radimo sada na edukaciji i zelimo da stanovništvo shvati da ovo trenutno što imamo dobro, probamo da zadržimo, a virus koji se širi, može da stigne i do nas, to je čak i neminovno", naveo je Veličković.

Kako kaže, građani su sada opušteniji, pa su zbog toga važne nove preporuke koje je Štab doneo, a odnose se na obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, javnom prevozu...

Navodi da će inspekcija od sutra kontrolisati objekte, odnosno koliko se mere poštuju, ali i da za sada neće biti kazni.

"Mislim da neće biti potrebe za kažnjavanje, situacija je stabilna i nadam se da ćemo da se odbranimo koliko je to moguće. Želimo da narod probudimo da ovo što imamo treba da čuvamo", poručio je Veličković.

Predsednik opštine Negotin navodi i da je pozicija Negotina doprinela da se ne pojavljuju novi slučajevi, jer su kako kaže, udaljeniji od frekventnog područja.

Dom za stare "Radost" do daljeg ostaje bez dozvole za rad, a na pitanje da li su štićenici doma zbrinuti, Veličković odgovara potvrdno.

Borbu sa koronom izgubilo je sedam štićenika tog doma, kažu u opštini Negotin za Tanjug i dodaju da je od početka epidemije 75 potvrđenih pozitivnih u toj opštini.

Petrovdanski vašar je otkazan, kao i druge letnje manifestacije, napominju u opštini.

"Na osnovu preporuka Zavoda za javno zdravlje Timok u Zaječaru, ni bazen neće raditi kod nas, jer nismo želeli da dođemo u situaciju da se naši građani razbole“, kažu u opštini i dodaju da se radi oko 30 testiranja dnevno, što kako dodaju, nije zanemarljiv broj.

Požarevački Zavod: Još devet novih slučajeva u oba okruga

U poslednja 24 sata u Braničevskom okrugu, sem u opštini Malo Crniće nije bilo izmena u broju obolelih, dok je u Podunavskom okrugu zabeleženo sedam novih slučajeva, kaže direktorka požarevačkog Zavoda za javno zdravlje Ana Jovanović.

Jovanović je navela da je u Malom Crniću dvoje novobolelih, ukupno četvoro, u Smederevu još petoro, ukupno 260, a u Smederevskoj Palanci još dva nova pozitivna slučaja, ukupno 162.

Na pitanje Tanjuga kako je sada u Smederevskoj Palanci ukupan broj obolelih 162, uz podatak da je još dvoje zaraženih, a da su jučerašnje brojke ukazale da je u tom gradu od početka epidemije obolelo 135 ljudi, Jovanović kaže da je došlo do nenamerne greške.

Pojasnila je da su u toku jučerašnjeg dana zabeležena 24 nova slučaja u Smederevskoj Palanci, te da su novooboleli virus dobili na jednoj proslavi.

Tako da, kako je rekla, podatak od juče trebao je da pokaže da je u tom gradu ukupno obolelo 160 građana, uključujući i jednog zdravstvenog radnika i ta brojka sa dvoje novoobolelih sada iznosi 162.

Jovanović je juče navela i da je aktuelna epidemiološka situacija u Braničevskom i Podunavskom okrugu "preteća", te da se zbog popunjenosti kapaciteta u Beogradu pacijenti prebacuju u požarevačku bolnicu, koja je od juče kovid bolnica.

I smederevska bolnica "Sveti Luka" od noćas je u kovid sistemu, preneo je RTS.

U Topličkom okrugu nije alarmantno

U Okružnoj bolnici u Prokuplju zbrinuta su 22 pacijenta sa simptomima bolesti koje izaziva korona virus, ali COVID 19 nije potvrđen kod svih, jer rezultati testova nisu gotovi, izjavio je danas načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović.

Prema njegovim rečima, situacija je slična u celom okrugu - i u Kuršumliji ali nije alarmantno jer se javljaju sporadični slučajevi.

Aranđelović je za Tanjug dodao da pacijenti smešteni u prokupačkoj bolnici imaju lakšu ili srednje tešku kliničku sliku ili blažu upalu pluća.

Kovid ambulantama u Prokuplju, a koje rade celodnevno, poslednih pet do sedam dana obraća nešto više ljudi sa temperaturom, rekao je načelnik okruga.

Kraljevo: Novih 16 zaraženih virusom korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo od 4. jula, u Kraljevu je registrovano 16 novih slučajeva zaraženih virusom korona, objavljeno je na sajtu grada.

Kako se navodi, od 48 poslatih uzoraka u Klinički centar Srbije - laboratoriju „Vatreno oko“, urađena su 42 uzorka, od kojih je 16 pozitivno, a 26 negativno.

Tako je, prema dobijenim informacijama, na dan 4. jula, na teritoriji Kraljeva evidentirano 168 lica pozitivnih na virus korona.

Šest uzoraka koji se nalaze u radu biće završeni u narednim danima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.