U KLINIČKOM CENTRU NIŠ NA LEČENJU 15 MALIH PACIJENATA: Poznato stanje dečaka na respiratoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 09:55

U KLINIČKOM CENTRU NIŠ NA LEČENJU 15 MALIH PACIJENATA: Poznato stanje dečaka na respiratoru

Stanje dečaka na respiratoru stabilizovano

U Nišu je broj novozaraženih pao na manje od 100 dnevno, što je trostruko manje nego početkom meseca.

Ipak, i dalje je u bolnicama 255 pacijenata u teškom stanju, a u dečijoj kovid bolnici je i jedna beba.

Trenutno je u dečjoj kovid bolnici KC Niš 15 mališana koji se leče, a kod njih šestoro je prisustvo kroona virusa potvrđeno.

Imunolog Jelena Vojinović izjavila je za RTS da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je beba koja se leči od kovida dobro.

"Od prvog marta prošle godine Dečja klinika je formirala dečju kovid bolnicu, odnosno Odeljenje za infekcije, kroz koje je prošlo više od 600 dece, a kod više od 200 je dokazana infekcija", istakla je Vojinović.

Ona je navela da deca imaju drugačiji imunski odgovor u odnosu na odrasle i da su kod njih prisutne respiratorne tegobe, ali ne u tolikoj meri.

Vojinović je rekla da jedan dečak još na respiratoru, ali da on od ranije ima multisistemske probleme i da su uspeli da ga stabilizuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.