U KC Vojvodine 159 pacijenata sa kovidom 19, jedan grad preti da postane žarište

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 09:18

U KC Vojvodine 159 pacijenata sa kovidom 19, jedan grad preti da postane žarište

Novi Sad -- U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 159 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid 19.

Od tog broja, kod devet pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je danas KC Vojvodine.

Navedeno je da se u Urgentnom centru KCV beleži porast broja pacijenata koji nemaju kovid 19 pozitivnu virusnu infekciju.

U cilju sprečavanja zarazne bolesti kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa sa ciljem zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podseća se da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitinih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Pored ovih preporuka neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje, i dezinfekcija ruku, kaže se u saopštenju.

Od svih gradova u Vojvodini trenutno je kritično u Vrbasu, prenela je televizija Prva.

U tom gradu uvedene su vanredne mere, zabranjen je rad vrtića u naredne dve nedelje, a rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 20 sati.

IZ bolnice u Vrbasu apelovali su na građane da budu strpljivi i da poštuju mere distance.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kliničkom centru Vojvodine 159 pacijenata sa Kovidom-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 159 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa Kovid- 19...Od tog broja, kod devet pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je danas KC Vojvodine...Navedeno je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.