U Kliničkom centru Vojvodine 159 pacijenata sa Kovidom-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 09:20

U Kliničkom centru Vojvodine 159 pacijenata sa Kovidom-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 159 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa Kovid- 19.

Od tog broja, kod devet pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je danas KC Vojvodine.

Navedeno je da se u Urgentnom centru KCV beleži porast broja pacijenata koji nemaju Kovid-19 pozitivnu virusnu infekciju.

U cilju sprečavanja zarazne bolesti Kovid-19 i preduzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa sa ciljem zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podseća se da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitnih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Pored ovih preporuka neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje, i dezinfekcija ruku, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na lečenju u KCV-u 159 pacijenata, devet na respiratoru

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2020

U Novom Sadu se danas na lečenju nalazi 159 pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine, što je za šest više nego u ponedeljak...Pošto se svakodnevno i otpuštaju pacijenti, može se pretpostaviti da je juče primljeno više od šest obolelih, ali iz KCV-a danas nisu naveli taj podatak, mada su prethodnih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.