Izvor: Radio 021, 07.Jul.2020, 10:32

Na lečenju u KCV-u 159 pacijenata, devet na respiratoru

U Novom Sadu se danas na lečenju nalazi 159 pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine, što je za šest više nego u ponedeljak.

Pošto se svakodnevno i otpuštaju pacijenti, može se pretpostaviti da je juče primljeno više od šest obolelih, ali iz KCV-a danas nisu naveli taj podatak, mada su prethodnih dana to radili.

U KCV-u je došlo i do povećanja broja pacijenata na respiratorima i sada ih je devet, dok ih je dan ranije bilo sedam.

U Dečijoj bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nalazi se jedan pacijent pozitivan na koronu, a reč je o mladiću povređenom u saobraćajnoj nesreći tokom vikenda u Kuli.

Podsetimo da se u Novom Sadu proteklih dana registruje oko 30 do 40 novih pacijenata svakog dana, što je polovina pacijenata u Vojvodini. Poslednji presek je Institut za javno zdravlje Vojvodine dao u ponedeljak i, prema tim podacima, za vikend je registrovano 60 obolelih Novosađana, dok je za proteklih sedam dana u Novom Sadu zabeleženo oko 230 novozaraženih, a u Vojvodini 433.

Broj osoba u samoizolaciji, među kojima su osobe pozitivne na kovid-19 koje nemaju izražene simptome, kao i kontakti zaraženih, u Novom Sadu već drugi dan stagnira, pa ih sada ima 408, dok ih je dan ranije bilo 411. U celoj Srbiji se nastavlja rast broja osoba u izolaciji i sada ih je 5.145, a dan pre ih je bilo 5.031.

Podsetimo da Novosađani koji imaju simptome kovida-19 mogu da se jave na pregled u dve kovid ambulante na Novom naselju, u ambulantu u Jug Bogdana na Podbari, kao i u Veterniku od 7 do 20 časova, dok ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka (ulaz sa Bulevara kralja Petra I) radi bez prestanka 24 časa. Non-kovid ambulanta je kod ambulante na Limanu IV koja se renovira, u mobilnoj ordinaciji za laboratorijske analize.

U Novom Sadu je od petka na snazi odluka o obaveznom nošenju maske u zatvorenim prostorima, kao i na većini otvorenih javnih površina, a primenjuju se i druge mere u borbi protiv kovida-19 o čemu više čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.