Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jasenovcu počela treća komemoracija žrtvama

JASENOVAC - U Jasenovcu je počela treća komemoracija žrtvama ustaškog logora koju organizuje Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA) Republike Hrvatske u saradnji s Antifašističkom ligom Hrvatske i Srpskim narodnim vijećem (SNV).

Organizatori su i Savez Roma u Hrvatskoj Kali Sara, Vijeće romske nacionalne manjine grada Zagreba i nevladine organizacije.

Kolona sjećanja kretaće se od Memorijalnoga muzeja Spomen područja Jasenova, a nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se do spomenika  "Cvijet", djelu arhitekta Bogdana Bogdanovića.

Kakoje najavljeno, ovoj komemoraciji će prisustvovati i bivši premijer i lider najuticajnije opozicione Socijaldemokratske partije Hrvatske  (SDP) Zoran Milanović.

U Jasenovcu su ove godine održane tri komemoracije žrtvama tog ustaškog logora.  Prva je održana 15. aprila u organizaciji koordinacije jevrejskih opština i Srpskgo nacionalnog vijeća, a druga je održana u organizaciji države, 22. aprila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Milanović, Mesić i Josipović stigli u Jasenovac

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2016

JASENOVAC - Više od dvije hiljade ljudi došlo je u Jasenovac na komemoraciju žrtvama tamošnjeg ustaškoga logora koju ove nedjelje organizuje Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA) RH u saradnji s Antifašističkom ligom Hrvatske...Pomen žrtvama jasenovačkog logora došao je dati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.