U Istočnom Sarajevu otvorena bolnica Srbija

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Istočnom Sarajevu otvorena bolnica "Srbija"

U Istočnom Sarajevu je svečano otvorena nova bolnica "Srbija", u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona konvertibilnih maraka (oko 27,6 miliona evra).

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da se završavanjem bolnice "Srbija" zaokružuje period izgradnje kapitalnih projekata u sarajevsko-romanijskoj regiji.

On je naveo da su veliku pomoć za realizaciju više projekata u RS dali Srbija i predsednik Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučić, dodavši da mu je žao što Vučić danas nije u Istočnom Sarajevu.

Izaslanik predsednika Srbije, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pročitao je pismo koje je Vučić uputio Dodiku.

On je potom izjavio da je Srbija neraskidivo vezana sa Republikom Srpskom i da ta veza mora da bude još jača.

"U RS smo uložili 21 milion evra, to nije pretnja nikome. To pokazuje da brinemo o građanima Srpske", rekao je Stefanović.

Otvaranju bolnice "Srbija", osim Stefanovića, prisustvovali su i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar kao i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Istočnom Sarajevu otvorena bolnica Srbija

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018

U Istočnom Sarajevu danas je svečano otvorena nova bolnica "Srbija", u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona konvertibilnih maraka (oko 27,6 miliona evra)...Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da se završavanjem bolnice "Srbija" zaokružuje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.